Merhaba Dünya !
Bebek beslenmesi Öneriler
Bebek beslenmesi Öneriler

Bebek beslenmesi Öneriler

Bebeklere 1 Yaşından evvel verilmesi yasak yiyecekler
Tuz, Şeker, Çay, Bal, İnek sütü, Çikolata yasaktır.
Bebeğime Portakal Suyu vereyim mi? Cevap: Önerilmez.
  • Portakal suyu bir yaşın altındaki bebekler için iyi değildir. Portakal suyu vitamin, özellikle de C vitamini, bebeğin büyümesi ve gelişimi için mükemmel olan lifler ve besinler ile doludur, ancak ayrıca asitlerle doludur. Çocuğunuzda kızarıklık, döküntü oluşabilir.
  • Bebeğime Çay içireyim mi? Cevap: Asla önerilmez.
  • Çay 7 yaşına çocuğa içirilmez. Çünkü; çaydaki tanin, demir ve diğer mineralleri bağlayıcı özelliğinden dolayı demir eksikliğine yapar.
  • inek sütü : İnek sütünün sindirimi zordur,kabızlık yapar, böbrekleri yorar, bağırsaklarda ufak kanamalar sonucu demir emilimini engellediğinden kansızlığa yol açar.

çok çok az nefsi körelsin diye verebilirsiniz !
  • Şeker: Çocukları şekerden kesinlikle uzak tutun. İştahsızlık,diş çürüğü, ömür boyu kalıcı beslenme davranışlarının oluşmasına neden olur. Obezite, kanser, kalp damar hastalıklarının gelişimine zemin hazırlar. Şekerle hazırlanmış kurabiye, kek, muhallebi, mama, meyve suları da verilmez. Çocuklar için yaptığınız yiyecekleri pekmez , keçiboynuzu unu ve kuru meyveler ile tatlandırabilirsiniz.
  • Tuz: Bebeği susatır, böbreklere zarar verebilir.
  • Papatya çayı, yeşil çay gibi içecekler demir emilimini azaltır.
  • Bakla: kan hücrelerinde ani yıkım ile anemiye ve zehirlenmeye neden olur.

Bal: ishal, kusma, solunum felci ve ölüme varan, botulizm hastalığına yol açabilir.

*Bebeklere zeytin yağı verebilir miyim?

*Bebeğe zeytin yağı ile masaj yapabilir miyim?

Evet 6 aydan sonra sızma zeytinyağı yaralıdır.
Sızma zeytin yağı; ısı ya da kimyasal işlem görmediğinden orijinal besin maddelerinin tamamı bozulmayan, en sağlıklı yağ türüdür.
A, C, D, E ve K vitaminleri, ayrıca birçok B vitamini içerir. Kalp rahatsızlığının ve kanserin önlenmesine yardımcı olan zengin bir anti-oksidan kaynağıdır. Zeytin yağındaki oleik asit de anne sütünde bulunur ve çocuğunuzun beyninin gelişmesine ve gelişmesine yardımcı olur. Astım şiddetini önlemeye veya sınırlandırmaya yardımcı olabilecek anti-inflamatuar özelliklere de sahiptir.
Zeytinyağı aynı zamanda yaşamsal amino asitler olan polifenolleri de içerir. Hasar gören hücrelerin onarımında vücuda yardımcı olurlar ve sağlıklı bir kardiyovasküler sistem için gereklidirler.
Zeytinyağını çocuğunuzun diyetine nasıl ekleyebileceğiniz konusunda birçok seçenek bulunmaktadır.
Ekmek üzerine, pişmiş sebzeler üzerine serpiştirin veya püre yapmayı planladığınız diğer sebzelerle harmanlayın. Her gündüz yemeğine 1 ml zeytin yağını eklenebilir.
Bebeğinize kabızlık için zeytin yağı vermeyin.
Mama ile düzenli beslenen bebekler,bağırsak hareketi olmadan birkaç günü atlayabilir.
Sadece anne sütüyle beslenen bebekler nadiren kabız olur. Anne sütü, yoğun bir protein dengesine sahiptir. Bebeğinizin kaka yapmadan birkaç gün geçmesi çok normaldir.
Zeytinyağlı Bebek Masajı
Birçok ebeveyn herhangi bir sorun yaşamadan zeytinyağı kullanıyor. Bebeğin masajı, bebeğinizin rahatlamasına yardımcı, ağlamayı azaltan ve stres kontrolü yapan hormonları etkilediği kanıtlanmıştır. Mayoclinic.com.
Yoğurt da dahil olmak üzere süt ürünlerinin hepsi genellikle tavsiye edilmez. “İlk 1 sene süt ürünü yok” kuralı vardır.

Bebeğime Yoğurt vereyim mi? Cevap: Evet, 6 Aydan sonra

Ev Yoğurdu, bebeğiniz için çok sağlıklıdır, kalorisi düşük ve kalsiyum ve bakteri kültürleri ile doludur.

Katı gıdalarla tanışmak, bebeğinizin hayatında önemli bir noktadır.

Muzlar, katı gıdaları ilk kez deneyen bebekler için mükemmel bir seçimdir; potasyum, vitamin A, vitamin B6, vitamin C, kalsiyum, magnezyum, demir ve çinkodan zengindir. İçerdiği çözünür lif, bebeğinizin kabızlık gibi sindirim problemlerini önler. İçindeki kalsiyum bebeğinizin kemik ve diş gelişmesine katkıda bulunur.
Muzu; kabak, avokado ve tatlı patates gibi sebzelerle karıştırmayı da deneyin.
Bebeğinize olgunlaşmamış çok yeşil muz vermeyin, kabızlık yapar. Olgun muzları buzdolabında saklayabilirsiniz; Sırtı muhtemelen siyah olur ve çürükler gösterir, ancak meyvenin kalitesini değiştirmez.
Unutmadan; mango, papaya, şeftali ve armut; Bunların hepsi mükemmel vitamin ve mineral kaynaklarıdır. Genç yaşta sebze – meyvelerle tanışması çocuğunuzda sağlıklı bir beslenme alışkanlığı yaratır. Çocuğunuzun günlük menüsünde havuç, bezelye, karnabahar, yeşil fasulye dahil edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir