Yapan Zeka, Yapan Zeka ! Var mı Senden Daha iyi Yapanı
YYaappaann ZZeekkaa,, YYaappaann ZZeekkaa !! VVaarr mmıı SSeennddeenn DDaahhaa iiyyii YYaappaannıı

Yapan Zeka, Yapan Zeka ! Var mı Senden Daha iyi Yapanı

Ortaokul Öğrencileri İçin Yapay Zeka Uygulamaları Tavsiyeleri

Ortaokul çağı, öğrencilerin akademik ve kişisel gelişim için oldukça önemli bir dönem.

Birçok kişi, yapay zekanın hileyi teşvik ederek eğitime zarar verdiğini iddia etse de; bu araçlar daha verimli öğretme potansiyeline sahiptir. 

Sizlere kendi deneyim şansı bulduğum ve paralı olanlarını da incelediğim bazı uygulamalardan bahsedeceğim. Basit internet aramalarında bulamayacağınız bilgiler; Ne de olsa matbaa bu topraklara 400 yıl sonra geldi, şimdi ise internet sadece Google sanılıyor. Denemekten korkmayın,  iki gününüz eşit geçmesin, Çin parmağınızın ucunda.

Tavsiye ettiğim  araçların çoğu web sitesi gibi online hizmet üretiyor, yani uygulama bile değil ancak şaşırtıcı sonuçlar veriyor. Memnuniyet garantili. Çoğu ücretsiz ve kâfi derecede iş görüyor. Fazladan özellik isteyenler için aylık 5 –  10 dolar 

Öğrenciler İçin En İyi Yapay Zeka Uygulamaları

Yapay Zeka (YZ) çeşitli sektörlerde giderek daha yaygın hale geliyor ve eğitim de bir istisna değil. Bu kapsamlı rehberde ve en iyi yapay zeka destekli eğitim araçlarından bazılarını inceleyeceğiz .

Eğitimde Yapay Zeka Araçlarının Rolü

Yapay zeka, öğrencilerin bilgi edinme biçimlerini dönüştürerek ve öğrenme deneyimlerini zenginleştirerek eğitim alanında devrim yarattı. 

Yapay zeka, makine öğrenme algoritmalarını kullanarak öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarına uyum sağlama ve onların benzersiz gereksinimlerini karşılayan kişiselleştirilmiş öğrenme deneyimleri sunma yeteneğine sahiptir.

Kişiselleştirilmiş eğitime ek olarak, YZ araçları eğitimi her zamankinden daha erişilebilir hale getirdi.

Bu araçlar her öğrencinin başarılı olmak için eşit fırsatlara sahip olmasını sağlar. Örneğin, yapay zeka destekli bir konuşma tanıma yazılımı, konuşma engelli öğrencilere yardımcı olarak sınıf tartışmalarına aktif olarak katılımlarını sağlayabilir.

Ayrıca, YZ’nın öğrenci katılımını ve motivasyonunu artırma potansiyeli vardır. YZ tarafından desteklenen sanal eğitmenler öğrencilerle etkileşime girebilir, kişiselleştirilmiş geri bildirim ve rehberlik sunabilir.

İnsan öğretmenlerin rolü, öğrencilere rehberlik, eleştirel düşünme becerilerini geliştirme ve duygusal destek sağlama konusunda hayati öneme sahiptir.

Yapay zeka araçları, kişiselleştirilmiş öğrenme deneyimi hazırlayarak, eğitimi daha erişilebilir ve öğrenci katılımını artırarak eğitimde devrim yarattı.

Yapay zeka teknolojisindeki sürekli gelişmelerle birlikte, eğitimin geleceği, öğrencilerin değişen ihtiyaçlarına uyum sağlaması nedeniyle büyük bir vaat taşıyor.

Öğrenciler İçin En İyi Yapay Zeka Programları

Yapay zekanın avantajı, kişisel öğretime yönelik yaklaşımdır .YZ ile öğrenciler artık karmaşık konuları kendi hızlarında kavrayabilirler.

Yapay zeka algoritmalarının uyarlanabilir doğası, öğrencilerin özel olarak hazırlanmış eğitim almasını sağlayarak, devam etmeden önce materyali tam olarak anlamalarını sağlar. Bu kişiselleştirilmiş yaklaşım akademik performansı iyileştirmiştir.

Ayrıca, ZY’nın öğrenci katılımını ve motivasyonunu artırma potansiyeli vardır. 

Çalışmalar, notları fiziksel olarak karalamanın bilgileri hatırlamanın daha iyi bir yol olduğunu göstermiştir. Ancak, yazmakla yetinirken, dijital notların avantajlarından mahrum kalırsınız. 

İşte ortaokul öğrencileri için faydalı olacak bazı yapay zeka uygulamaları:

Müzik yapmak isteyenler için: 

suno.com   (accept invite)  daveti kabul et. Üye ol.. “Creat” Sözleri yaz , müzik türünü belirle CREAT harika besteler yapıyor. bir kaç deneme yapın, daha iyisi için  şuradaki yardım dosyalarına göz atın ,  sunoaiwiki.com/tr ve  suno.wiki/  Suno uygulaması şimdilik ücretsiz müzik üretiyor ve telifini de size bırakıyor.  Sözleri diğer söz yazan chatgpt.com  gibi ZY yardımcılardan yazdırabilirsiniz; Mesela “Oğulcan 8 yaşında doğum günü şarkısı yazar mısın?” oğulcan en çok makarnayı ve satrancı sever, mavi gözlüdür, en iyi arkadaşı Alican’dır” gibi ayrıntı verin  veya “Aysuyla Zekinin 10 yıl dönümü…” gibi” imlanız düzgün ve kibar olsun. Ayrıntı kişiselleştirme için önemlidir. Son olarak sözler duygusal olmalı kendinizden de bir şeyler katmalısınız; duygu olunca müziğe yansıması daha başarılı oluyor. 

Suno için arkadaşlarınızı davet ederseniz (invite) o ay için fazladan şarkı hakkınız olur. Suno davet linki “suno.com/invite/@arenbatu” gibi kendi üyeliğinizi arkadaşlarınıza iletebilirsiniz. Sosyal medya gibi geleceğinden eminim. suno.com/arenbatu bu da bizim sayfamızdaki bazı denemelere göz atabilirsiniz. yapay zeka telif konusu için ek bilgi: AlanyaAvukat.com

*GarageBand, test ediyorum

*Beatmaker, test ediyorum

Öğrenmeyi Eğlenceli Hale Getiren Ödev Yapmayı Kolaylaştıran Uygulamalar:

gamma.app  web sitesi – sunu hazırlama, metin yazma

tinywow.com Metin yazma, Metinden resim yapma, resim çözümlemesi, metin özet, resim yapma, pdf araçları,

claude.ai makale yazma, internet araması

doctrina.ai : pro özellikleri basit bir takip ile açaçağını iddia eden soru hazırlama ve konu anlatma alanında şık ürünler ortaya koyuyor.

goblin.tools Metinleri anlama, iş listesi, metin yazma, yemek tarifi. Daima Bedava felsefesindeki bu araç için ek açıklama yazdım, sayfanın sonunda. 

knowunity.com.tr kopya vermekten çekinmeyen  tam donanımlı ödev arkadaşı, 

Photomath: Matematik problemlerini çözmek için kamera kullanır. Yazılı veya el yazısıyla yazılmış matematik problemlerini anında çözerek öğrencilere yardımcı olur. 

Yaratıcılığı Geliştiren Resim Uygulamaları:

MEITU: Çin yazılımı, metinden resme güzel işler yapıyor. 

openart.ai resim

studentai.app  Türkçe seslendirme, metin yazma, YZ tespit etme,

  autodraw.com : Çizim yapmayı öğrenmek isteyenler için harika bir araçtır. Yapay zeka, çizimlerinizi tanır ve size benzer çizim örnekleri sunar. 

Dil Becerilerini Geliştiren Uygulamalar:

  memrise.com/tr Yeni kelimeler öğrenmek ve dilbilgisi kurallarını pekiştirmek için eğlenceli bir yol sunar. Yapay zeka, öğrencinin öğrenme tarzına ve hızına göre kişiselleştirilmiş dersler oluşturur.

busuu.com/ 12-month Premium subscription ₺249,90

hellotalk.com : Dünyanın her yerinden insanlarla dil pratiği yapmak için harika bir platformdur. Yapay zeka, doğru dil kullanımını kontrol eder ve size geri bildirim verir.

 * Kodlama öğrenmek isteyenler için: Scratch, Tynker gibi uygulamalar.

 * 3D modelleme yapmak isteyenler için: Tinkercad gibi uygulamalar.

Özetle, yapay zeka uygulamaları, öğrencilerin öğrenme süreçlerini daha kişiselleştirilmiş, etkileşimli ve eğlenceli hale getirebilir. Bu uygulamalar, öğrencilerin kendi hızlarında öğrenmelerine, farklı konularda bilgi edinmelerine ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine yardımcı olur.

Unutmayın, yapay zeka uygulamaları öğretmenin yerini alamaz, öğrencilere destek olan araçlardır.

Goblin.tools için Açıklama: Websitesine Türkçe komut veriliyor. sonuç İngilizce ise sayfayı (websitesini eski yöntemle) Türkçe’ye çevirin.

Goblin.tools, https://arcology.uk/ şirketinin geliştirdiği, yapay zekanın geleneksel sohbet robotlarına başvurmadan özgün fikirler üretebileceğini savunan girişimdir.

goblin.tools ücretsiz olarak sunulmaktadır ve herkes tarafından kullanılabilir. Reklam veya ödeme duvarı olmadan ücretsiz kalması temel bir ilkedir.

patreon.com/GoblinTools adresinde  tamamen isteğe bağlı bağış kabul ediyor ancak; proje hayatta kalmak için buna bağlı değildir.

Yazılım ve veri mühendisliği yoluyla işletmelere yönelik yapay zeka ve verinin değerini en üst düzeye çıkarmak için, geleneksel mühendislik yeteneklerinin ötesinde yeni davranışlar ve iyileştirmeler içeren  PaaS bileşenleri geliştiren goblin.tools,  yazılım ve veri mühendisi Bram De Buyser tarafından yazılmış ve sürdürülmektedir.

Sihirli Yapılacaklar Listesi:

Yapılacaklar Listesini küçük parçalara ayırarak, böylece işin neresinde olduğunuzu hatırlatıyor.görevinizi tamamlamanız için gereken adımları otomatik olarak hazırlar. Görevin zorluk derecinini acı biber simgesiyle belirleyebilirsiniz.

Cihazlar arasında senkronizasyon,dışa aktarma seçenekleri, geri alma ve yineleme vetoplu eylemler.

Hakim/Yargıç:

Bir cümlenin hangi anlamlara gelebileceğini yorumlayıp, cevap veriyor.

Yargıç, metnin duygusal içeriğinin ne olduğunu bulmaya çalışır. Sinirli, kaba, mutlu veya meraklı.. Tarafsız bir gözle bakar.

Biçimlendirici:

Karmaşık düşünceleri şık düşüncelere dönüştürür. Slogan her şeyi açıklıyor. Bir metni bir düzineden fazla farklı şekilde yeniden ifade eder.

Profesör:

Kurs hocası gibi arkadaşça en doğru cevabi veriyor ancak; cevaplar hala yapay zeka tarafından üretiliyor. Her zaman şüpheci olun ve gerekiyorsa cevaplarını iki kez kontrol edin.

Danışman:

Peki artıları ve eksileri neler? Diğer YZ platformlarinin aksine bu araç akıllı bir arkadaşınıza sormuşsunuz gibi, kısa bir açıklama ve bunu netleştirmeye yardımcı olacak bir örnek verecektir. Konunun avantaj ve olumsuz yanlarini ortaya dökerek mantikli bir özet ile sonuca bağlıyor.

Tahminci:

Bana bunun ne kadar süreceğini söyle.

Derleyici:

Bir metindeki eyleme dönüştürülebilir öğelerden bir liste hazırlayıp doğrudan sihirli yapılacaklara  gönderir.

Şef:

Öğle yemeğinde ne yiyeceğim?

Elinizde hangi malzemeler olduğunu yazın! Yapabileceğiniz bir yemeği  detaylıca anlatır. Ayrıca diyet kısıtlamalarını, porsiyon boyutlarını, ekipmanı, zamanı veya Şef’in dikkate almasını istediğiniz başka herhangi bir şeyi de yazabilirsiniz.

Şefin damak tadı zayıf olduğu için önerileri ortalama bir insanın damak tadına göre biraz daha ‘İsveç’vari’ olabilir.

Bir yorum

  1. Hasan

    Selam yazını okudum müziği dinledim kanaatimce küçük dokunuşlar ÇOK daha güzelleştirir

    Birçok kişi, yapay zekanın hileyi teşvik ederek eğitime zarar verdiğini iddia etse de; bu araçlar daha verimli öğretme potansiyeline sahiptir.

    Cümlenin
    Tamamına katılıyorum…
    🙂❤👋

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir